NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Microsoft: open source Kinect drivers toch toegestaan

Microsoft: open source Kinect drivers toch toegestaan

 

Begin november werd bewegingssensor Kinect voor de Xbox360 beschikbaar. Kinect wordt ook wel beschreven als "de game- en ontspanningservaring zonder controller”.

Bijna Direct werd er door een Amerikaanse hardware leverancier een beloning uitgeloofd voor de eerste ontwikkelaar die opensource drivers online zou zetten voor Kinect. Kinect werkt alleen op de Xbox 360.

Microsoft reageerde door te stellen dat zij er alles aan zou doen om te voorkomen dat Kinect met andere hardware zal werken. Uit een interview met Alex Kipman, verantwoordelijk voor het Kinect-project, wordt echter duidelijk dat Microsoft van gedachte is veranderd.

Volgens Kipman is het ontwikkelen van open source drivers voor Kinect toegestaan, zolang de Xbox 360 software, die de Kinect-informatiestroom met behulp van auteursrechtelijk beschermde algoritmen moet verwerken, onaangetast blijft. Het bouwen van open source drivers voor pc’s waarmee de datastroom over de usb-verbinding vanaf de Kinect is uit te lezen, is daarmee toegestaan. Sterker nog, Kipman stelt dat de usb-uitgang van de bewegingssensor bewust niet is beveiligd. Microsoft zou ontwikkelaars die de Kinect op deze manier willen uitlezen geen strobreed in de weg willen leggen. Ook zei Kipman benieuwd te zijn naar toekomstige toepassingen die door derden ontwikkeld kunnen worden. 

Lees hier het volledige bericht.

BRON: tweakers.net


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.