NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Met social media het nieuwe jaar in

Met social media het nieuwe jaar in


Afgelopen oud en nieuw zijn er voor het eerst minder nieuwjaarswensen ge-sms’t dan het jaar ervoor. KPN, T-Mobile en Vodafone verwerkten met Nieuwjaar opgeteld bijna 78 miljoen sms’jes. Terwijl dat er vorig jaar nog ruim 84 miljoen waren. Ook het aantal telefonische gelukswensen rond middernacht nam iets af.

Dat wil echter niet zeggen dat we elkaar ook minder nieuwjaarswensen toestuurden. Het dataverkeer is namelijk tijdens de jaarwisseling flink toegenomen ten opzichte van vorig jaar. In het piekmoment tussen 22.00 en 04.00 uur zagen de drie operatoren het dataverkeer op hun netwerken verdubbelen ten opzichte van een jaar geleden. Zo verwerken T-mobile en KPN samen zo’n 9,7 terabyte aan data. Dat staat samen gelijk aan het downloaden van 2 miljoen mp3’tjes. Ook werd er een nieuw tweet-record gevestigd. De nieuwjaarswensen worden dus steeds meer verstuurd via mobiele berichtjesdiensten zoals Whatsapp, Twitter en Facebook.

Ook de politie heeft de nieuwe mogelijkheden van social media ontdekt en daar tijdens de jaarwisseling uitgebreid gebruik van gemaakt. Zo had de Politie Haaglanden tijdens de jaarwisseling een ‘real time intelligence center’ ingericht waar een team van agenten gedurende de hele nacht Facebook- en Twitterberichten in de gaten konden houden. Zo kon de politie in geval van opruiende teksten meteen actie ondernemen door de teksten te beantwoorden of er meteen agenten op af te sturen.

De social media scheppen zo ook voor de politie nieuwe mogelijkheden en een bron van informatie. De politie beschikt hierdoor over een grotere controlemogelijkheid. Deze grotere controle kan ten goede worden aangewend maar is ook enigszins verontrustend. Want hoewel de handelswijze van de politie gepermitteerd is zullen velen zich niet realiseren dat de politie meeleest. Kijk dus maar uit met wat je op Twitter zet, want voor je het weet wordt je uit bed gelicht. Zoals deze jongen


Sascha Hoogerwerf 

BRON: NOS (1-1-2012) en TV West (westonline 28-12-2011)


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

REACTIE (1)

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.