NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Meer bevoegdheden Kansspelautoriteit

Meer bevoegdheden Kansspelautoriteit

In juni 2009 berichtte ik dat het wetsvoorstel waarin de Kansspelautoriteit in het leven wordt geroepen, voor advies naar de Raad van State werd gezonden. Dit wetsvoorstel ligt bijna anderhalf jaar later nog in de Tweede Kamer en wordt nu door Staatssecretaris Teeven van Veiligheid en Justitie gewijzigd.

Teeven wil dat de nog op te richten Kansspelautoriteit meer bevoegdheden krijgt om overtreders aan te pakken. Naast de mogelijkheid om boetes op te leggen (tot EUR 740.000,--) krijgt de Kansspelautoriteit tevens bestuursrechtelijke handhavingsmiddelen. Volgens het nieuwsbericht op de website van Justitie kan daarbij gedacht worden aan websites waarop reclame wordt gemaakt voor kansspelen waarvoor geen vergunning is verleend. Deze partijen kunnen op grond van het nieuwe wetsvoorstel behalve een boete ook met bestuursdwang of een last onder dwangsom te maken krijgen.

De oprichting van de Kansspelautoriteit zal volgens Justitie leiden tot een toenamen van het aantal zaken. Door bestuurlijke handhaving mogelijk te maken, wordt een onnodige belasting van het strafrechtelijk apparaat zo veel mogelijk voorkomen, aldus Justitie. Strafrechtelijke aanpak blijft echter mogelijk bij herhaalde (ernstige) overtredingen en indien er sprake is van een breder patroon van criminele activiteiten.

De verwachting is dat de Kansspelautoriteit halverwege volgend jaar van start gaat.  

Lees hier het volledig bericht.

BRON: Rijksoverheid.nl


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.