NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Machtsmisbruik door Buma/Stemra?

Machtsmisbruik door Buma/Stemra?

De woordvoerder van Buma/Stemra heeft bevestigd dat de Nederlandse Mededingingsautoriteit een onderzoek heeft ingesteld naar mogelijk machtsmisbruik van de organisatie. Over de staat van het onderzoek wil hij niets kwijt, zo bericht NU.nl.

Het onderzoek, dat al in april werd ingesteld, richt zich vooral op de contracten die Buma/Stemra met zijn leden afsluit. De door Buma/Stemra gehanteerde 'alles-of-niets-systeem' zou in het nadeel werken van veel auteurs. Als ze lid willen worden zijn ze verplicht al hun auteursrechten over te dragen. Dat geldt ook voor werken die zijn gemaakt voor de aanmelding.

Buma/Stemra zegt volledig aan het onderzoek mee te werken. Tijdens de laatste ledenvergadering van de organisatie zijn er voorstellen gedaan tot flexibilisering van de contracten, maar deze zijn door de meerderheid afgewezen, aldus de woordvoerder.

Hopelijk zal de uitkomst van het onderzoek, evenals het Wetsvoorstel Auteurscontractenrecht, de positie van de natuurlijke makers van muziekwerken ten goede komen.

Door: Olga Subotska

BRON: NU.nl


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

REACTIE (1)

Gerben de Vries woensdag 12 december 2012 23:09

De mededeling van de woordvoerder, althans zoals in het artikel vermeld, is onjuist.
Een meerderheid heeft juist vóór flexibilisering gestemd. Echter, er was een 2/3 meerderheid nodig.

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.