NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Louboutin vs. Zara: de strijd om de rode zool

Louboutin vs. Zara: de strijd om de rode zool

 

Schoenenontwerper Christian Louboutin heeft opnieuw een procedure verloren waarin hij bescherming van zijn bekende rode zool inriep. Louboutin verzette zich voor de Franse rechter tegen de Spaanse modeketen Zara, die pumps verkocht met een vergelijkbare rode zool. In eerste aanleg kreeg Louboutin gelijk, maar in hoger beroep oordeelde de rechter dat geen sprake was van verwarring en dat Zara haar schoenen mag blijven verkopen. Bovendien zou de merkregistratie die Louboutin inriep ‘te vaag’ zijn.

 

Eerder oordeelde een rechter in de Verenigde Staten al dat Yves Saint Laurent geen inbreuk maakte op de intellectuele eigendomsrechten van Louboutin. In de Verenigde Staten worden kleding en schoenen niet auteursrechtelijk beschermd. Ook de rode zool van Louboutin geniet dus geen auteursrechtelijke bescherming in de VS.

 

Louboutin heeft aangegeven inmiddels een ander merk te hebben geregistreerd en dat merk in te zullen roepen tegen eventuele volgende inbreukmakers. De strijd om de rode zool is dus nog niet gestreden.

 

Foto via De Morgen

BRON: De Telegraaf, Followfashion.nl, Elle.nl


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.