NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Loterijen beboet voor overtreding Telecommunicatiewet

Loterijen beboet voor overtreding Telecommunicatiewet

Verschillende Nederlandse loterijen hebben van toezichthouder OPTA een totaal aan boetes opgelegd gekregen van 845.000 EUR voor het overtreden van de telemarketingregels uit de Telecommunicatiewet.


Telecommunicatiewet

De Telecommunicatiewet heeft het bel-me-niet Register ingesteld. Wanneer een particulier zich  in het bel-me-niet Register heeft ingeschreven verbiedt de Telecommunicatiewet aanbieders van ongevraagde communicatie voor commerciĆ«le, ideĆ«le of charitatieve doeleinden, zoals in dit geval de loterijen, om  de abonnees van het Register te bellen.

 

Verder verplicht de Telecommunicatiewet om na de overgebrachte communicatie (het telefoongesprek) te wijzen op het bestaan van het bel-me-niet Register de mogelijkheid aan te bieden om direct in te schrijven.

 

De loterijen

De loterijen hebben samen ongeveer 144.000 abonnees van het bel-me-niet Register opgebeld en bij ongeveer 550.000 telefoongesprekken niet de mogelijkheid geboden om in te schrijven bij het Register.

 

De loterijen waren in bezwaar gegaan tegen de publicatie van dit besluit. Dit is door de rechter afgewezen omdat de loterijen in 2011 ook al beboet waren voor soortgelijke overtredingen.

 

Auteur: Joost van Eymeren

BRON: nu.nl, OPTA


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.