NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Lidstaten keuren verlenging herroepingsrecht goed

Lidstaten keuren verlenging herroepingsrecht goed

De Europese lidstaten zijn akkoord gegaan met het voorstel van de Europese Commissie voor een nieuwe Richtlijn Consumentenrechten.

 

De Richtlijn, die nog wel moet worden goedgekeurd door het Europees Parlement, zal verdere eenvormigheid brengen in onder andere de regels voor op afstand gesloten overeenkomsten waaronder de online verkoop van goederen en diensten. De huidige regels zijn volgens de Commissie niet coherent en worden in alle lidstaten anders uitgelegd en toegepast. Daarom is gekozen voor volledige harmonisatie van de regelgeving voor onder andere informatie verplichtingen en het herroepingsrecht van de consument.

 

De nieuwe Richtlijn bevat een aantal belangrijke verbeteringen voor de positie van de consument. Eén van de meest ingrijpende is de verlenging van de afkoelperiode. Consumenten hebben onder de huidige Richtlijn Verkoop op Afstand na een online aankoop 7 dagen de tijd om de koop te kosteloos te ongedaan te maken. De nieuwe Richtlijn verlengt deze termijn tot 14 dagen. Ook gaat de nieuwe Richtlijn het standaard aanvinken van vinkboxjes die van toepassing zijn op de betaling verbieden en is opgenomen dat consumenten niet hoeven te betalen voor “verborgen” kosten.

 

Lees hier het bericht op Emerce en hier het persbericht van de Commissie.

BRON: Emerce


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.