NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Lek sites 50 gemeenten te herleiden tot leverancier SIM

Lek sites 50 gemeenten te herleiden tot leverancier SIM

In een persbericht laat de Vereniging Nederlandse Gemeente weten dat het lek dat eind vorige week geconstateerd werd bij 50 gemeentelijke websites te herleiden is tot één leverancier: SIM. Het lek wordt veroorzaakt door het contentmanagementsysteem Sitemanager.

Per 1 januari van dit jaar is de de dienstverlening aan klanten de gebruik maken van Sitemanager door SIM overgenomen van Gemeenteweb. Bij die overname heeft SIM meteen laten weten dat de ondersteuning van Sitemanager eindig was. Binnen een jaar zou moeten worden gemigreerd naargreren naar SIMs eigen contentmanagement systeem SIMsite 3. De server waarop Sitemanager draaide werd wel in de lucht gehouden, ook voor de lancering van vernieuwde websites. Maar deze specifieke server blijkt nu de oorzaak te zijn van het lek en is inmiddels offline gehaald. 

De getroffen gemeenten zullen zelf moeten beslissen of en wanneer ze hun website willen heropenen. De VNG adviseert de betreffende gemeenten wel dat besluit 'zeer zorgvuldig' te nemen en daar zorgvuldig over te communiceren.

Het bericht zegt niets over de eventuele aansprakelijkheid en het kunnen verhalen van de tot nu toe geleden schade. Nu het lek - kennelijk - zo duidelijk aan 1 oorzaak is toe te wijzen, zou je op zijn minst verwachten dat de krachten gebundeld gaan worden om de eventuele verhaalsmogelijkheden te onderzoeken.

Lees hier het bericht op AutomatiseringGids.

BRON: AutomatiseringGids en VNG


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.