NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Lakeman mag geen bedrieger worden genoemd

Lakeman mag geen bedrieger worden genoemd

Een aantal uitingen van biografe Marja Bontekoe over Pieter Lakeman, de eigenaar en oprichter van Stichting Onderzoek Bedrijfs Informatie (SOBI), is onrechtmatig. Dat heeft de heeft de voorzieningenrechter bepaald tijdens de mondelinge behandeling van het kort geding dat Lakeman aanspande tegen Bontekoe bij de rechtbank in Amsterdam. Onjuist en onrechtmatig is volgens de rechter dat bedrijfsfraudejager Pieter Lakeman minder dan 10 procent van zijn rechtszaken zou hebben gewonnen. Dat had Bontekoe in haar biografie geschreven.

Bontekoe erkende ter zitting haar misrekening, volgens haar moet het getal naar 23 procent worden bijgesteld. Lakeman is van mening dat hij 85 procent van zijn rechtszaken heeft gewonnen. De rechter volstond met de opmerking dat de inschatting in het boek van minder dan 10 procent “echt fout” is.

Andere uitingen, die Bontekoe in de media had gedaan, zijn evenmin rechtmatig, aldus de rechter. "Bedrieger" en "graaier" mag Lakeman niet worden genoemd.

Bontekoe werkte zes jaar voor Lakeman als onderzoekster en secretaresse. In 2006 zijn de twee met ruzie uit elkaar gegaan. Bontekoe beschreef haar voormalig werkgever in een uitzending van televisieprogramma Nova en in de Volkskrant als "een bedrieger met grootheidswaanzin en licht autistische trekjes".

Lakeman, oprichter van SOBI en Stichting Hypotheekleed, verwierf begin oktober nationale bekendheid toen hij klanten van DSB Bank opriep hun spaargeld weg te halen. Het leidde tot het faillissement van de bank. Inmiddels behartigt Lakeman de belangen van duizenden DSB-gedupeerden.

De definitieve uitspraak volgt 8 april.

Lees hier het bericht.PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.