NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Kroes presenteert EU cloud strategie

Kroes presenteert EU cloud strategie

EU-commissaris van de Digitale Agenda Neelie Kroes heeft de EU strategie voor cloud computing officieel gepresenteerd. Al eerder lekte uit dat de EU waarschijnlijk het gebruik van cloud computing wil gaan versnellen door het invoeren van standaarden en certificaten en dat is met deze presentatie ook bevestigd.

Volgens Kroes kunnen er door te investeren in de uitrol en het gebruik van cloud computing 3,8 miljoen banen gecreeerd worden en  in 2020 moet cloud computing bovendien 160 miljard euro per jaar bijdragen aan het Europees bruto binnenlands product van Europa. Zij is hierin zeer stellig: "Cloud computing gaat onze economie veranderen. Zonder actie vanuit de EU zullen we verstrikt blijven in nationale initiatieven en missen we miljarden aan economische voordelen."

Om tot een echt breed gebruik van cloud computing te komen en daarmee een bijdrage aan de economische groei, moeten er standaarden komen die zulk breed gebruik faciliteren. De data zouden dan immers onderling meer uitwisselbaar worden. Daarnaast wil Kroes certificaten in het leven roepen om de betrouwbaarheid van cloud computing te vergroten. De eerste stappen moeten al in 2013 zijn afgerond.

Lees hier het hele bericht op Nu.nl. Foto: telecompaper.com.

 

BRON: Nu.nl


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.