NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • KPN wil mobiele diensten blokkeren

KPN wil mobiele diensten blokkeren

 KPN heeft aangekondigd internetdiensten zoals Skype en WhatsApp in sommige gevallen te gaan blokkeren voor gebruikers van mobiel internet. KPN wil gebruikers apart laten betalen voor bepaalde diensten omdat bijvoorbeeld het gebruik van VoIP via smartphones ten koste gaat van het ‘gewone bellen’.

KPN gaat haar abonnementen aanpassen en voor internetbundels specificeren welke diensten er gebruikt kunnen worden. Voor Skype zou bijvoorbeeld bijbetaald moeten worden, anders wordt die dienst geblokkeerd; “Niet betalen betekent niet gebruiken”, aldus KPN.

Ook het streamen van video’s en  instant messaging kan geblokkeerd worden als de gebruiker niet extra voor deze diensten wil betalen.

Het is een ommezwaai in de strategie van KPN, want onbeperkte databundels voor mobiel internet zijn destijds geïntroduceerd om het mobiele internetten te stimuleren. Veel mobiele providers zijn afgestapt van ‘betalen per MB’ en bieden nu onbeperkt mobiel internet aan. Nu mobiel internet een grote vlucht neemt wil KPN dus gebruikers apart laten afrekenen.

Wat KPN hier wil lijkt mij een aantasting van de netneutraliteit, ook op Europees niveau een hot topic. Deze week kondigde eurocommissaris Kroes aan scherp te gaan toezien dat de netneutraliteit gewaarborgd blijft en eventueel stappen te ondernemen tegen bedrijven die netneutraliteit aantasten, zie ook deze blog.

Auteur: Ruben Althuisius

 

 

BRON: tweakers.net foto:beeldbank.nationaalarchief.nl


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

REACTIES (2)

H.A.Jomngerius vrijdag 22 april 2011 22:21

Jammer maar de kpn gebruiker moet weer meebetalen wat ze zelf vrknoeid hebben ,mijn laatste contract bij kpn.
Smulders zondag 1 mei 2011 19:50


Dit artikel gaat over de rudiculiteit van KPN's idee

http://www.nu.nl/column-zaterdag/2504296/vrije-frequenties-vrij-internet.html

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.