NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Kort Geding voor Hofnarretje dreigt

Kort Geding voor Hofnarretje dreigt

Zoals niemand onopgemerkt is gebleven, kwam het kinderdagverblijf Het Hofnarretje door de grote zedenzaak rondom Robert M. in opspraak. De eigenaar van het Hofnarretje, Albert Drent, heeft een nieuwe naam aan zijn crèche gegeven en schreef deze naam, Vlinderhof, vorige week in bij de Kamer van Koophandel. 

Maar wat blijkt nu? Er is al een kinderdagverblijf met de handelsnaam de Vlinderhof, gevestigd in Aalsmeer. De eigenaar van dit kinderdagverblijf en zijn advocaat, Thomas van Vugt, ondernamen actie en eisen verandering van de handelsnaam. Drent heeft tot vandaag de tijd om van de naamsverandering af te zien. Doet hij dat niet, dan stapt de raadsman naar de rechter.

Het gebruik van de naam zou in strijd zijn met de Handelsnaamwet, volgens van Vugt. Het kinderdagverblijf in Aalsmeer heeft namelijk een oudere handelsnaam, er is sprake van gelijksoortige ondernemingen (kinderdagverblijven) en de ondernemingen zijn in dezelfde regio’s (Noord - Holland) gevestigd. Als gevolg hiervan moet er dan echter wel verwarringsgevaar bij het relevante publiek zijn tussen deze twee ondernemingen, waarbij rekening moet worden gehouden met alle omstandigheden van het geval. De vraag is of dit het geval is, nu je ook zou kunnen stellen dat het relevante publiek/doelgroep – met name de ouders die kinderen naar een kinderdagverblijf brengen – minder snel in verwarring zal raken, juist gezien het incident rondom het Hofnarretje. Uit rechtspraak volgt daarentegen ook dat verwarring niet daadwerkelijk moet zijn gebleken (en moet zijn bewezen).

Los van de vraag of een beroep op het handelsnaamrecht zou slagen (en het verwarringsgevaar) is een beroep op de onrechtmatige daad niet ondenkbaar, waar het kinderdagverblijf de Vlinderhof zich ook op lijkt te beroepen. Volgens Van Vugt wil zijn cliënte namelijk dat haar crèche op geen enkele manier met die van Drent wordt geassocieerd. Dat lijkt te duiden op een beroep op verwatering van de handelsnaam de Vlinderhof en/of afbreuk aan de reputatie van de onderneming (ex. art. 6:162 BW).

Lees hier en hier het bericht.

update:  Het Hofnarretje ziet af van de  handelsnaam Vlinderhof, zo blijkt uit het bericht van Nu.nl. Lees hier het hele bericht.

BRON: DePers.nl, Parool.nl, NU.nl


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.