NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Kim Dotcom belooft dit jaar nieuwe muziekdienst te lanceren

Kim Dotcom belooft dit jaar nieuwe muziekdienst te lanceren

Al eerder heeft Kim Dotcom, voorheen bekend als Kim Schmitz, aangekondigd dat hij een nieuwe muziekdienst genaamd Megabox op de markt gaat zetten. Nu laat hij via Twitter weten dat Megabox nog dit jaar eraan komt. Muziekfans zitten vol spanning en enthousiasme te wachten, maar dat geldt niet voor de muziekindustrie.

Megabox, een passende naam naast Megaupload, is een muziekplatform waarop artiesten hun nummers rechtstreeks aan de consument kunnen verkopen. Zij kunnen hieraan veel verdienen, want zo’n 90% van de opbrengst gaat naar de artiest. Dat is veel meer dan wat zij verdienen aan Spotify. Hoeveel dat precies is is onduidelijk, aangezien platenmaatschappijen en Spotify daar niks over kwijt willen. Wel blijkt uit onderzoek van Digimuziek dat het om ongeveer 0,47 eurocent per stream gaat. Met Megabox kan daar dus een grote verandering in komen.

Naast Megabox is Dotcom van plan nog meer diensten te lanceren, waaronder mogelijk Megaupload. Maar daar kan een stokje voor worden gestoken als hij daadwerkelijk wordt uitgeleverd aan Amerika.

Dotcom is op dit moment namelijk op borgtocht vrijgelaten door de Nieuw Zeelandse autoriteiten, in afwachting van de verdere behandeling van zijn zaak en mogelijke uitlevering aan Amerika. Daar wordt hij o.m. verdacht van fraude en auteursrechteninbreuk. De zaak begint Hollywoodachtige proporties aan te nemen vanwege de recente beelden van de arrestatie die veel commotie hebben veroorzaakt en de claim van Dotcom dat hij geslagen zou zijn door de politie.

Kim Dotcom legt de strijdbijl echter niet neer. Via www.kim.com probeert hij een protestbeweging in gang te zetten. Ook heeft hij een protestliedje ingezongen en op YouTube geplaatst. Of dit allemaal mag baten valt nog te bezien.

Door: Albert Katoen

BRON: Tweakers.net


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.