NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Kazaa-eigenaar Bermeister claimt octrooien op de cloud

Kazaa-eigenaar Bermeister claimt octrooien op de cloud

Kevin Bermeister, een van de eigenaren Kazaa, stelt dat zijn onderneming zeven octrooien bezit op de cloud en contentdistributienetwerken. Een aantal grote bedrijven als Iron Mountain, Skype en Level3 hebben al licentieovereenkomsten afgesloten.

De octrooien zijn eigendom van het bedrijf Kinetech dat door Bermeisters bedrijf Briljant Digital Entertainment (BDE) in 2009 werd gekocht. Het gaat om zeven Amerikaanse octrooien die worden omschreven als "het identificeren en opvragen van data in een netwerk met behulp van id's die zijn gebaseerd op inhoud van de gegevens", "het identificeren van data in een gegevensverwerkend systeem" en het "handhaven en van gelicenseerde content met behulp van op de content gebaseerde id's". Verder heeft het bedrijf een octrooi voor "het controleren van toegang tot gegevens in een verwerkingssysteem", distribiutie van data en toegang.

Bij elkaar vormen deze octrooien het proces waarbij meerdere versies van hetzelfde bestand ergens op een distributienetwerk staan en op basis van hun locatie naar een gebruiker gestuurd worden. Op deze manier krijgen de gebruikers de snelste toegang tot een bestand. De octrooien zijn dus belangrijk voor iedere online dienstverlener waarbij de locatie in combinatie met beheer en distributie van de content belangrijk is. Kortom: cloud- en VoIP-diensten en contentdistributienetwerken.

BDE wil nu nu verder gaan en ook contracten afsluiten met aanbieders van muziek in de cloud zoals Google en Apple. Zonodig zal BDE dit afdwingen. Vooralsnog gaat BDE er echter van uit dat dit niet nodig zal zijn: "een legitiem bedrijf zal de kans om deze technologie te licenseren niet afwijzen".

Lees hier het hele bericht op Webwereld.nl.

BRON: Webwereld


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.