NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Kansspel aanbieders lobbyen tegen kansspelwetgeving

Kansspel aanbieders lobbyen tegen kansspelwetgeving

Met een online petitie wil een aantal aanbieders en belangenorganisaties, verenigd in de organisatie Right2Bet, 1 miljoen handtekeningen ophalen en aanbieden aan de Europese Commissie. Doel is de Commissie ervan te overtuigen dat de Europese kansspelwetgeving “illegaal en onrechtvaardig” is en de keuzevrijheid van consumenten beperkt.

Op grond van Europese regelgeving mogen lidstaten onder bepaalde voorwaarden aanbieders verbieden kansspelen aan te bieden op hun grondgebied. Dit is op 8 september 2009 nog bevestigd door het Europese Hof van Justitie in de zaak tussen de Liga Portuguesa de Futebol Profissional en Bwin tegen Santa Casa. Het Hof overwoog dat het verbod voor Bwin om in Portugal online kansspelen aan te bieden weliswaar een beperking was van het vrije verkeer van diensten, maar dat dit in de gegeven omstandigheden gerechtvaardigd was omdat de beperking noodzakelijk was in het kader van dwingende redenen van algemeen belang (lees hier een meer gedetailleerde bespreking van dit arrest door Thomas van Essen).

Right2bet wil nu door middel van videofilmpjes waarin een scheidsrechter te zien is die willekeurig regels oplegt aan voorbijgangers, laten zien hoe dwaas de gokwetgeving is. Lastig is daarbij echter dat Nederlandse websites bezorgd zijn over de vraag of de video’s wel gepubliceerd mogen worden, gezien het verbod op reclame voor kansspelen. Right2Bet stelt zich op het standpunt dat dat is toegestaan zolang zij er niet voor betaalt. De aarzeling van websites om de filmpjes te plaatsen sterkt Right2Bet in haar visie dat de kansspelwetgeving zelfs de vrijheid van meningsuiting beperkt. "Dit druist fundamenteel in tegen hetgeen waarvoor de EU zou moeten staan."

Op het moment van plaatsen van dit bericht heeft Right2Bet 11.815 digitale handtekeningen opgehaald. Nog even te gaan tot de 1 miljoen dus…

BRON: Marketing Tribune, right2bet.net/nl


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.