NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Kamermeerderheid schaart zich achter actie Sterftelefoongidssterf.nl

Kamermeerderheid schaart zich achter actie Sterftelefoongidssterf.nl

Vorige week schreven wij over de actie van Alexander Klöpping, die de domeinnaam Sterftelefoongidssterf.nl registreerde uit protest tegen de ongevraagde verspreiding van de Telefoongids. Volgens Klöpping is er tegenwoordig veel minder behoefte aan een papieren telefoongids (veel mensen vinden de betreffende informatie immers online) en moet er daarom een landelijk opt-in systeem komen. Dat betekent dat slechts mensen die daar uitdrukkelijk om verzocht hebben nog een papieren telefoongids ontvangen. Het huidige systeem, waarbij iedereen een gids krijgt, is een enorme papierverspilling, aldus Klöpping.

Om hier aandacht voor te vragen, registreerde hij de domeinnaam www.sterftelefoongidssterf.nl, die linkt naar de pagina waar mensen zich kunnen afmelden voor de papieren telefoongids. Het initiatief kreeg vorige week ontzettend veel media-aandacht en haalde zelfs het nieuws.

Ook in de politiek is het initiatief van Klöpping nu opgepakt. Een meerderheid van de Tweede Kamerleden (D’66, PvdA, CDA, SP, GroenLinks en de Christenunie) heeft nu ook aangegeven de verspreiding van de papieren telefoongids te willen stopzetten. Net als Klöpping pleiten de kamerleden voor een landelijk opt-in systeem, waarvoor de Telecommunicatiewet moet worden aangepast. Te denken valt bijvoorbeeld aan een systeem waar mensen een kaartje van te voren moeten invullen en opsturen waarop wordt aangeven of zij de gratis gids thuis bezorgd willen krijgen.

In een radio-uitzending reageert Klöpping enthousiast op het feit dat een meerderheid van de kamer nu ook pleit voor een andere wijze van verspreiding van de Telefoongids. Het feit dat zijn actie zo veel aandacht heeft gekregen, en talloze keren is “geretweet”, geeft aan dat de discussie leeft, aldus Klöpping. Volgens hem kan de site Sterftelefoongidssterf.nl nu in principe weer offline. De site is geen doel op zichzelf, maar slechts een ludiek middel om aandacht te vragen voor een actueel probleem. Ook Klöpping benadrukt dat de Telefoongids natuurlijk beschikbaar moet blijven voor iedereen die daar behoefte aan heeft. Maar de gids moet niet meer ongevraagd bij iedereen worden bezorgd. Dat is milieuverspilling.

BRON: NOS


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.