NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Kamer dwingt Minister tot versnelling DigiD-onderzoek

Kamer dwingt Minister tot versnelling DigiD-onderzoek

Ruim een week geleden blogde ik over de impact-analyse bij een aantal gemeenten naar het DigiD-gebruik en de beveiliging daarvan. Afronding van dit onderzoek en vervolgens de totale aanpak bij alle gemeenten werd door minister Spies voorzien voor eind 2013. Eerder had Spies'  voorganger Donner plannen gepresenteerd met als streefdatum 1 april van dit jaar, maar die bleken, aldus de minister, niet haalbaar.

Minister Spies wordt nu echter, door een gisteravond aangenomen motie van de Tweede Kamerleden Gesthuizen (SP) en El Fassed (GroenLinks) alsnog opgeroepen nog dit jaar de onderzoeken naar de beveiliging van ict-systemen bij gemeenten en met name de veiligheid van DigiD af te ronden.

Ik vind deze versnelling positief, het kan immers niet zo zijn dat eventuele maatregelen ter beveiliging van DigiD nog anderhalf jaar op zich zouden moeten laten wachten. Wel hoop ik dat deze gedwongen versnelling er niet toe leidt dat het onderzoek niet optimaal wordt uitgevoerd en de maatregelen niet structureel zullen zijn, maar uit quick fixes zullen bestaan. Wordt ongetwijfeld nog vervolgd…

Lees hier het bericht op Webwereld.

BRON: WebWereld


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.