NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Jort Kelder mocht Pieter Storms golddigger noemen

Jort Kelder mocht Pieter Storms golddigger noemen

Op 10 juni heeft de Raad voor de Journalistiek (RvdJ) geoordeeld over een klacht die Pieter Storms, echtgenoot van Nina Storms, had ingediend tegen Jort Kelder. De RvdJ kan een oordeel kan geven over de vraag of met een bepaalde journalistieke gedraging grenzen van journalistieke ethiek zijn overschreden.

De klacht van Storms tegen Kelder had, onder meer, betrekking op uitlatingen van Kelder tijdens een discussie met Storms in het tv-programma De Wereld Draait Door (DWDD). Storms was in die uitzending uitgenodigd omdat hij de noodklok wilde luiden over "de bedroevende staat van de Nederlandse journalistiek". Kelder, tafelheer bij DWDD, is volgens hem een exponent van die verloedering. Tijdens de uitzending onstond een verhitte disussie tussen Kelder en Storms, waarin Kelder Storms een golddigger noemde en Nina Storms zijn "wellicht aanstaande ex".

Volgens de RvdJ zijn deze uitlatingen mogelijk pijnlijk voor Storms. Storms zal zich echter, gelet op het feit dat hij zelf de publiciteit niet schuwt en gezien zijn positie in de discussie met Kelder, een zeker mate van kritische en polemische bejegening moeten laten welgevallen. In dat licht is er volgens de RvdJ geen sprake van een disproportionele aantasting van de privacy van Storms. Een terecht oordeel naar mijn mening.

Met de publicatie van een artikel over Nina en Pieter Storms van een anonieme bron op de website 925.nl zijn volgens de RvdJ wel de grenzen overschreden van wat er naar de eisen van journalistieke verantwoordelijkheid maatschappelijk aanvaardbaar is. In het artikel worden Pieter en Nina Storms ervan beschuldigd journalisten en hoofdredactueren te terroriseren als er een stuk in de pers verschijnt dat hen niet welgevallig is en iedereen kapot te procederen die enige kritiek heeft op Nina. Volgens de RvdJ moet bijzondere zorgvuldigheid in acht worden genomen bij publicatie van beschuldigingen die afkomstig zijn van personen die een conflict hebben met degene die ergens van beschuldigd wordt.

Lees hier het oordeel van de Raad voor de Journalistiek

BRON: Rvdj.nl


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.