NL EN

Joop: oneerlijke staatssteun

Afgelopen dinsdag lanceerde de VARA een nieuwe opiniesite: Joop.nl. De website is een initiatief van Francisco van Jole, internetjournalist van het eerste uur. Met de inhoud van de site zit het dus wel goed.

 

Waar ik wel een wrang gevoel van krijg, is dat Joop een VARA-project is. Joop wordt dus met publiek geld gefinancierd. Enige tijd geleden is de Mediawet aangepast met als doel de publieke taak van de omroepen te verruimen en ook ruimte te geven voor dit soort initiatieven. De bedoeling is dat Joop concurreert met weblogs als GeenStijl.nl. Die site is gefinancierd door private middelen, onder meer van de Telegraaf Media Groep.

 

Hier is dus geen sprake van eerlijke concurrentie. Op zichzelf kan ik best de behoefte van de publieke omroepen begrijpen dat zij actief willen zijn op internet. Laat het dan wel op een innovatieve en vernieuwende manier gebeuren. Het kopiëren van een concept dat al bestaat (Joop zou ook geïnspireerd zijn door het Amerikaanse Huffington Post), is iets wat aan de gewone markt kan worden overgelaten.PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.