NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Joel Tenenbaum bekent: "I used the computer. I uploaded and downloaded music."

Joel Tenenbaum bekent: "I used the computer. I uploaded and downloaded music."

Al eerder deze week schreef Frederik Zuiderveen Borgesius over de aangeklaagde Amerikaanse filesharer Joel Tenenbaum die mogelijk een boete van 4,5 miljoen dollar moet betalen.

Joel Tenenbaum heeft volledig schuld bekend aan het downloaden en uploaden van 30 muzieknummers, door middel van p2p- programma’s als Kazaa en Limewire.

In eerdere verklaringen die Tenenbaum gaf, verklaarde hij nog dat een vriend of zijn twee zussen zijn computer (waar de muzieknummers op stonden) hadden gebruikt. Deze vriend en zijn zussen ontkende dit later en in de nieuwe verklaringen van Tenenbaum zegt hij dat zij inderdaad niet zijn computer hadden gebruikt.

Een uitspraak van de rechter Nancy Gertner dat er onder meer sprake is van auteursrechtschending zal zeer waarschijnlijk volgen.

Lees hier het hele verhaal geschreven door jurist Ben Sheffner, die verslag doet van deze zaak. Sheffner noemt zichzelf overigens "pro-rechthebbende", dus hij is - net zoals de meesten in dit soort zaken (?) - niet helemaal onpartijdig.PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.