NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Je baas (te) dicht bij je dragen

Je baas (te) dicht bij je dragen

Het bepalen van de locatie op de mobiele telefoon is al lang geen novum meer: menig persoon kan aan de hand van de smartphone met GPS zijn of haar locatie bepalen, of dat nu hoog in de Alpen is of in de Achterhoek. De functionaliteit van GPS op de telefoon kan natuurlijk altijd uitgebreider. In Japan is er wat nieuws ontwikkeld: een telefoon die het niet alleen voor een derde mogelijk te maakt om door middel van een GPS systeem de locatie van de telefoondrager vast te stellen, maar ook om aan de hand van de ingebouwde bewegings-sensor te kunnen bepalen wat de telefoonbezitter precies doet. Voorbeelden van gedrag dat aan de hand van de bewegingssensor kan worden afgelezen zijn onder meer ‘lopen’, ‘trappen beklimmen’ en ‘schoonmaken’. Echter, doordat het systeem wordt gekoppeld aan een centrale database die veel voorkomende handelingen van mensen kan herkennen zijn de mogelijkheden legio.

 

Dit systeem, het KDDI systeem, heeft volgens de ontwikkelaar als doel de effectiviteit van werknemers te verhogen doordat het voor de leidinggevenden makkelijker wordt om ‘het gedrag van werknemers te evalueren’ als ze niet op kantoor zijn. Ook zou de telefoon van groot belang kunnen blijken in bijvoorbeeld de medische sector. In Japan is er echter ook bezorgdheid gerezen over de gevolgen voor privacy van de werknemers bij het mogelijke gebruik van deze mobiele telefoon in het bedrijfsleven.

 

Meer informatie hier en hier

 

"Je baas altijd dichtbij?"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Bron foto

 

Door: Nick WobmaPAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

REACTIE (1)

kasper123 dinsdag 16 maart 2010 11:24

This supposes to be very hard to perform such kind of amazing article reffering to this good post. But intelligent people try to come to essays online service to buy the biography essay.

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.