NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Item AT5 over Geert Dales kan niet door de beugel

Item AT5 over Geert Dales kan niet door de beugel

De Raad voor de Journalistiek heeft een klacht van Geert Dales over een uitzending van AT5 gegrond bevonden. In het item werd beweerd dat Geert Dales bewust informatie had achtergehouden over de Noord/Zuidlijn. De verslaggever noemde dit een "politieke doodzonde".

Volgens de Raad gaat het hier om een zeer zware beschuldiging en zorgt de wijze van presentatie ervoor dat de kijker geen andere keuze heeft dan te concluderen dat de handelwijze van Dales niet deugt. Bovendien is de beschuldiging gebaseerd op drie anonieme bronnen. Hoewel volgens de Raad blijkt dat door AT5 uitgebreid onderzoek is gedaan naar de betrouwbaarheid van die bronnen, is van dat onderzoek volgens de Raad in de uitzending onvoldoende blijkt gegeven.

Van AT5 had dan ook extra zorgvuldigheid mogen worden verwacht ten aanzien van het toepassen van wederhoor. Volgens de Raad staat niet onomstotelijk vast dat aan Dales zodanige informatie is verstrekt dat hij een goede afweging heeft kunnen maken om al dan niet op het verzoek tot wederhoor in te gaan. AT5 had Dales daarop moeten wijzen voordat het item werd uitgezonden.

De hoofdredacteur van AT5 heeft aangegeven het niet eens te zijn met de uitspraak, maar de uitspraak wel te zullen melden.

Lees hier het hele bericht

Lees hier de uitspraak van de Raad voor de Journalistiek

BRON: Parool.nl


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

REACTIE (1)

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.