NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • IT-security heeft topprioriteit... op papier...

IT-security heeft topprioriteit... op papier...

Uit het eerste nationale onderzoek naar IT-beveiliging van bedrijfsrisico’s onder grote organisaties (uitgevoerd door Keala Research & Consultancy in opdracht van beveiligingsspecialist McAfee) blijkt dat maar liefst tweederde van de in totaal 102 bevraagde grote Nederlandse organisaties aangeeft dat IT-risico's topprioriteit hebben. Een goede ontwikkeling, die mede zal zijn ingegeven door de toenemende aandacht hiervoor in de media en de wens van deze organisaties om zelf niet met een beveiligingsissue negatief in het nieuws te komen.

Maar uit het onderzoek blijkt voorts dat meer dan de helft van de organisaties geen idee heeft van de impact als hun IT-beveiliging wordt doorbroken.  Bovendien heeft 20% van de grote organisaties die IT-risico tot topprioriteit heeft verklaard, niet eens een actieplan voor het geval dat de IT-beveiliging faalt.

Er is een gebrek aan inzicht bij veel organisaties; bij een op de drie van de ondervraagde organisaties heeft de directie nauwelijks aandacht voor de risico’s. “Ik vrees dat eerst een doorbraak van de IT-beveiliging moet plaatsvinden, voordat dit verandert. Het belang van IT-beveiliging is weliswaar duidelijk aanwezig bij de grote organisaties in Nederland, maar het onderzoek laat zien dat prioriteitstelling niet automatisch leidt tot concrete maatregelen op het gebied van IT-beveiliging”, aldus Wim van Campen, VP Noord Europe van McAfee. Uit het onderzoek blijkt dat IT-beveiliging vooral door de IT-ers van een organisatie wordt ingevuld. Het is zaak om de top van de organisaties nauwer te betrekken.

Kortom: op papier weten we het allemaal wel, maar de praktijk blijft ver achter en moet vanuit het management (en dan niet alleen het IT-management) geinitieerd worden. Werk aan de winkel, dus, in 2013.

Lees hier het hele bericht op AutomatiseringGids.

 

BRON: AutomatiseringGids.nl


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.