NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • IPAD MINI in VS als merk voorlopig geweigerd

IPAD MINI in VS als merk voorlopig geweigerd

Dit klinkt ons (in de EU) vreemd in de oren. Immers IPAD is toch een merk? Het publiek, althans een aanzienlijk deel daarvan, weet toch dat daarmee het tablet van Apple wordt bedoeld? Het heeft dus onderscheidend vermogen (gekregen).

Dan kan toch ook de combinatie IPAD MINI een merk zijn? Of kan dat in de VS dan niet?

Uit het nieuws is op te maken dat het USPTO (U.S. Patent and Trademark Office) de aanvraag voor het woordmerk IPAD MINI van Apple voorlopig heeft geweigerd. Het is geweigerd, omdat het merk IPAD MINI beschrijvend zou zijn voor de waren waarvoor het merk werd aangevraagd, onder andere een “handheld mobile digital electronic device comprising a tablet computer”.

Uit de beslissing blijkt dat het USPTO meent dat zowel het woord IPAD als het woord MINI beschrijvend zijn en dus ook de combinatie geen merk kan vormen.

Klopt dit? Ja, vanuit Amerikaans merkenrecht voorlopig wel, maar het komt goed voor Apple.

Als men de beslissing verder leest, dient Apple in haar verweer aan te tonen dat het merk IPAD (ook in de VS al als merk geregistreerd) onderscheidend vermogen heeft gekregen (inburgering). Dat lijkt mij geen probleem voor Apple.

Tevens moet Apple de term MINI zogenaamd disclaimen. Dat betekent dat men stelt geen merkbescherming te zoeken voor de term MINI uit hoofde van het aangevraagde merk IPAD MINI. Dat zal Apple ook wel overkomelijk vinden.

Het zal dan wel ook goed komen met de merkaanvraag IPAD MINI van Apple. Het is daadwerkelijk een “voorlopige” weigering.

Overigens het merk IPAD MINI is in de EU al geaccepteerd door het OHIM. Echter, een derde partij heeft daartegen oppositie ingesteld.

BRON: o.a. Automatiseringgids.nl


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.