NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • iPad™ is niet van Apple (in China)

iPad™ is niet van Apple (in China)

 

De rechtbank in de Chinese stad Shenzhen heeft de vordering van Apple gericht tegen Proview Technology afgewezen. Apple stelde dat Proview Technology inbreuk maakt op haar merk iPAD en IPAD door tablets met deze merken op de markt te brengen.

De merken zijn in 2001 ingeschreven door Proview Technology.  In 2009 zou een Taiwanese dochtermaatschappij van Proview Technology de merkrechten hebben overgedragen aan de Britse vennootschap IP Applications. Apple heeft de merkrechten op haar beurt weer overgenomen van de Britse onderneming voor een bedrag van € 30.000,-.

De Chinese rechter oordeelde dat de overdracht van de merkrechten door de dochtermaatschappij van Proview Technology aan het Britse IP Applications niet tot stand is gekomen, doordat de moedermaatschappij Proview Technology niet heeft deelgenomen aan de onderhandelingen met betrekking tot die overdracht. IP Applications was daarmee beschikkingsonbevoegd en is de overdracht van de merkrechten aan Apple niet tot stand gekomen. Het is niet bekend of Apple in beroep zal gaan tegen dit vonnis.

Proview Technology laat het hier echter niet bij zitten en is al een rechtzaak tegen Apple gestart. Proview Technology vordert niet alleen een enorme schadevergoeding, maar ook wil zij een verkoopverbod voor iPad’s van Apple in China.PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.