NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Invoering bel-me-niet-register uitgesteld

Invoering bel-me-niet-register uitgesteld

Vandaag is bekend geworden dat de invoering van het wettelijke 'bel-me-niet-register' is uitgesteld. Staatssecretaris Heemskerk van Economische Zaken heeft de invoering van het register met drie maanden uitgesteld. In plaats van 1 juli 2009, zal het register worden ingevoerd op 1 oktober 2009.

Het 'bel-me-niet-register' vloeit voort uit Infofiler, het gezamenlijke initiatief van bedrijven in de telecombranche. Infofilter biedt de mogelijkheid om adresgegevens kosteloos te blokkeren tegen ongewenste post, telefoontjes en telefonische marktonderzoeken. Het enige wat de consument hiervoor hoeft te doen is het registreren bij Infofilter. Infofilter is echter niet juridisch afdwingbaar. Tot de invoering van van het wettelijke 'bel-me-niet-register', is de consument dus afhankelijk van het goed fatsoen van marketeers.

In Nederland gaat bij de invoering van het wettelijke register een zogeheten 'opt-out'  regime gelden. Dit houdt in dat het is toegestaan om consumenten op eerder genoemde wijzen te benaderen met reclame, tenzij de consument heeft aangegeven hier geen prijs op te stellen. Waarom de invoering van het 'bel-me-niet-register' is uitgesteld, is niet duidelijk.

Klik hier voor meer informatie. Klik hier voor meer informatie over Infofilter.

BRON: Tweakers.net


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.