NL EN

Indrukwekkende cijfers

Een niet juridisch bericht, maar daarom juist wel weer leuk voor de juristen onder onze lezers. Emerce bericht over de display advertising cijfers van ComScore en kopt dat Facebook goed is voor het serveren van een derde van de advertenties in de VS.

Dat zegt wat over Facebook (namelijk dat ze veel geld verdienen), maar de totale cijfers zeggen wat over adverteren op internet: dat is griezelig groot. In het eerste kwartaal van dit jaar werden in Amerika alleen al 1,11biljoen display advertenties geserveerd. Dat zijn 1.000.000.000.000 advertenties. Zelfs op de gehele Amerikaanse bevolking genomen zijn dat zo'n 3.500 advertenties per persoon. In één kwartaal. Dat vind ik indrukwekkend. Ik ga me alleen steeds meer afvragen in hoeverre de mens nog ontvankelijk is voor de boodschap van een advertentie als er zoveel (veelal ongevraagde) advertenties op je afkomen.

En zo blijkt. Op de tiende plek van de partijen die al die advertentiegelden aan Facebook & co. betalen, staat Weight Watchers. En vooralsnog lijkt de boodschap die daar wordt uitgedragen door de Amerikanen nog niet geheel ontvangen te worden.

BRON: Emerce


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.