NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Indonesië introduceert belasting op internet-applicaties

Indonesië introduceert belasting op internet-applicaties

Nu een golf van nieuwe innovatieve ondernemingen het land begint te overspoelen, lijkt de regering van Indonesië daar op een onhandige manier een graantje van mee te willen pikken.

 

Er ligt namelijk een wetsvoorstel dat extra regels stelt voor alle “telematics”. Een telematic applicatie is elke applicatie die het internet gebruikt om geluid, beeld, data, content-diensten, e-commerce of andere diensten te versturen. Eigenlijk dus gewoon alle internet-applicaties.

 

Providers van dergelijke applicaties moeten op basis van het wetsvoorstel niet alleen extra belasting betalen over hun inkomsten, ze moeten ook voorafgaande toestemming van de minister van communicatie en informatie krijgen, voordat ze de applicatie mogen aanbieden. Het toch al niet erg gunstige investerings- en ondernemersklimaat in het land wordt zo alleen nog maar slechter.

 

Gevreesd wordt dat het wetsvoorstel ervoor zal zorgen dat de explosieve groei van Indonesische ondernemingen op het gebied van technologie en internet drastisch zal afnemen. Veel innovatieve ondernemers zullen er door het wetsvoorstel voor kiezen om zich elders te vestigen.

 

Vanuit de innovatieve sector klinkt dan ook het bezwaar dat de regering er beter aan zal doen om met haar eigen budget te investeren in een infrastructuur om de bedrijven in de informatietechnologie te stimuleren. Bovendien lijkt de nieuwe wet niet erg werkbaar, aangezien er elke dag enorme hoeveelheden applicaties worden ontwikkeld, die dus allemaal eerst goedgekeurd moeten worden door de minister.

 

Klik hier en hier voor meer informatie

 

Door: Anke Verhoeven

 

 

 

BRON: Techdirt


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.