NL EN
 • Home»
 • Weblog »
 • IFOSS Law Book: deel 5 - beschermingsduur van auteursrecht
 • GEPLAATST OP: 9 november 2011
 • GEPLAATST DOOR: Wouter Dammers
 • GEPLAATST IN:
 • GOOGLE+: Wouter Dammers

IFOSS Law Book: deel 5 - beschermingsduur van auteursrecht

Recent is het boek “The International Free and Open Source Software Law Book” verschenen bij Open Source Press GmbH (redactie: Ywein Van den Brande, Shane Coughlan en Till Jaeger). Het boek bevat juridische analyses van Free en Open Source Software naar het recht van diverse landen. Het Nederlandse hoofdstuk is verzorgd door SOLV’s advocaten Wouter Dammers en Wanda van Kerkvoorden. Op deze weblog zal iedere week een onderwerp uit deze bijdrage worden behandeld.

Eerder blogde ik al over de bescherming van software (in het algemeen), wie als de auteur van software kan worden aangemerkt, de exclusieve rechten van deze auteur(s), en over persoonlijkheidsrechten of morele rechten op software.

Deze week behandel ik een kort onderwerp: de beschermingsduur van auteursrecht.

 

Voor alle auteursrechtelijke werken, dus ook voor software, geldt een beschermingsduur van zeventig jaar na de eerste 1 januari volgend op de dood van de auteur (art. 37 lid 1 Auteurswet) of van de langstlevende auteur, indien er meerdere (gemeenschappelijke) auteurs zijn (art. 37 lid 2 Auteurswet). Indien de auteur een rechtsperoon is dan begint de termijn van zeventig jaar op de eerste 1 januari volgend op de eerste openbaarmaking aan het publiek.

 

Volgende keer zal ik de regels voor handhaving van auteursrechten bespreken.PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

 1. NAAM
 2. E-MAILADRES
 3. BERICHT
 4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
 5.