NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • IDC: cloud providers moeten efficiënter worden

IDC: cloud providers moeten efficiënter worden

Europese aanbieders van clouddiensten zijn volgens de IDC (International Data Corporation) niet efficiënter dan traditionele datacenters.

 

Dit blijkt uit onderzoek dat de IDC heeft verricht bij kleine Europese cloud providers. Uit dat onderzoek blijkt dat 85% van de ondervraagden denkt de komende jaren hun zaken uit te kunnen breiden. 70% kijkt daarbij alleen naar de lokale markt, 30% kijkt ook naar het buitenland.

 

Opvallend is dat de datacenters van de lokale cloud providers veel meer lijken op een traditioneel datacenter dan die van de wereldwijd opererende providers. Één op de vijf providers zou kijken naar de mogelijkheden die door leveranciers worden geboden om de infrastructuur schaalbaarder te maken. De overgrote meerderheid van de organisaties die daar naar kijkt, zou de mogelijkheden ook willen gaan toepassen.

 

De IDC is van mening dat de cloud providers een mooie toekomst tegemoet gaat, als ze de nieuwe methodes gaan toepassen om hun flexibiliteit te verhogen. “Om concurrerend te blijven moeten cloud providers samen met hun leveranciers gaan kijken hoe ze nieuwe technologieën in gaan zetten om hun datacentra efficiënter te maken”. Aldus Thomas Meyer van IDC.

 

Een ander interessante uitkomst van het onderzoek is dat Europese cloud providers veel meer open source software gebruiken dan dat gemiddeld het geval is. Meer dan de helft van de servers draait op Linux; 80% gebruikt Apache en 70% gebruikt MySQL.

 

Lees hier en hier meer.

 

 

 

 

BRON: techworld.nl


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.