NL EN

Hoe bewolkt wordt 2012?

Zoals bij het begin van ieder nieuw jaar duiken er ook in de wereld van de ICT allerhande lijstjes op met voorspellingen. Het zal geen verbazing wekken dat de lijstjes voor 2012 zich allemaal richten op de opmars van cloud computing.

In Computerworld waagt David Linthicum zich aan de cloudverwachting. Volgens hem zal 2012 zich kenmerken door:

1. De snelle groei van data in de cloud;

2. De opkomst van de 'consumentencloud',

3. Meer verwarring over Open Stack'; en

4. Meer storingen, maar zonder impact op de groei van cloudcomputing.

(afb. Cloud Business Review)

Ook Peter van Eijk ziet in zijn vooruitblik op 2012 in Computable een voornamelijk "bewolkt" 2012. Volgens hem was 2011 al het jaar van de cloud, en kunnen we nu zelfs spreken over de "onvermijdelijkheid van cloud computing."

Hyped ten slotte voorspelt dat in 2012 bedrijven die erin slagen om met succes in te spelen op de trends Big data en Cloud services de winnaars worden op de beurs. Dat baseert Hyped op een artikel uit The Street. Microsoft, IBM en Oracle worden daarbij gezien als leidende partijen. Opmerkelijk, nu meestal Amazon en Google als de trendsetters op het gebied van cloudservices worden gezien. Maar genoemde partijen zijn, zo is de analyse, in staat om “large scale virtualized systems” te managen. Dat zou de sleutel tot hun succes in 2012 moeten zijn.

Naar mijn mening is het redelijk veilig om te voorspellen dat de opmars van de cloud zich voortzet in 2012. Of daarbij Microsoft, IBM en Oracle inderdaad als grote winnaars uit de bus komen, zal de tijd moeten leren.

 

BRON: Computerworld, Computable, Hyped en Cloud Business Review (afb.)


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.