NL EN
 • Home»
 • Weblog »
 • Hirsch Ballin wil meldingsplicht afluisteren opheffen
 • GEPLAATST OP: 9 april 2010
 • GEPLAATST DOOR: Vita Zwaan
 • GEPLAATST IN: Privacy
 • GOOGLE+: Vita Zwaan

Hirsch Ballin wil meldingsplicht afluisteren opheffen

Minister van Justitie Hirsch Ballin overweegt om de verplichting voor de AIVD om mensen te informeren als zij zijn afgeluisterd, op te heffen. In een brief aan de Tweede Kamer schrijft hij dat het afschaffen van de regeling de AIVD veel werk zou besparen en dat mensen vaak onvindbaar blijken te zijn.

Volgens onderzoek van de Commissie van Toezicht betreffende de Inlichtingen- en Veilighiedsdiensten hebben burgers genoeg andere mogelijkheden om erachter te komen dat zij zijn afgeluisterd. Ik vraag mij af welke mogelijkheden dat zijn. De Commissie noemt een inzageverzoek, maar dat lijkt mij geen reĆ«el alternatief. Als je niet weet dat je bent afgeluisterd, hoef je immers ook niet op het idee te komen om een inzageverzoek in te dienen.

Lees hier het hele bericht

BRON: Parool.nl


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

REACTIES (2)

Martin van Geest vrijdag 9 april 2010 22:01

Hoe grappig?! En dan te weten dat het ministerie van Justitie enkele jaren geleden aan de particuliere rechercheburos heeft opgelegd dat zij burgers die onderwerp waren van onderzoek daarvan een kennisgeving moet sturen na het onderzoek... Niet voldoen hieraan kan consequenties hebben voor de vergunninghouder. Er kunnen zeer hoge boetes worden opgelegd en de vergunning kan worden ingetrokken. Bijzonder is dat wij als eenvoudige particuliere rechercheurs in de meeste gevallen de betrokkenen/verdachten wel weten te achterhalen. De gekozen weg door de minister is echter een vaker gebruikte en verrast niet.

Claude de wit zaterdag 10 april 2010 14:06

http://www.artikel7.nu/?p=2222

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

 1. NAAM
 2. E-MAILADRES
 3. BERICHT
 4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
 5.