NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Het volgende wapen tegen downloaden

Het volgende wapen tegen downloaden

De Stichting BREIN van de Verenigde Staten, de US Copyright Group, heeft afgelopen maand maart aangekondigd dat zij tientallen duizenden BitTorrent gebruikers gaat dagvaarden voor het delen van bepaalde Hollywood blockbusters. Haar standpunt is dat elke ‘node’ of ‘peer’ die een auteursrechtelijk beschermd werk via het BitTorrent netwerk download ook een illegale bron van dit werk is. Het maakt niet uit hoeveel megabytes hiervan worden aangeboden.

 

De US Copyright Group treedt op voor auteursrechthebbenden, zoals platenmaatschappijen en filmstudio’s. Nu blijkt dat zij in conflict is gekomen met de ISP-afdeling van een dergelijke media conglomeraat: Time Warner. De ISP weigert te voldoen aan de vordering de NAW-gegevens van duizenden abonnees zonder meer aan de US Copyright Group te verstrekken. Haar standpunt is dat zij maximaal voor 28 gevallen per maand kan beoordelen of er inderdaad sprake is van een geldige reden om de NAW-gegevens te verstrekken. Gezien de hoeveelheid aanvragen voor spoedeisende gevallen, zoals terrorisme of kidnapping, zullen de verzoeken van de entertainmentindustrie volgens de ISP slechts op de tweede plaats komen.

 

Volgens een advocaat van de US Copyright Group probeert de ISP van Time Warner op deze wijze klanten te winnen. Zij zouden hierdoor een signaal af willen geven dat men als abonnee niet bang hoeft te zijn dat NAW-gegevens worden verstrekt als auteursrechtelijk beschermde content wordt gedownload en/of gebruik wordt gemaakt van BitTorrent netwerken. De advocaat van de US Copyright Group stelt zich op het standpunt dat Time Warner zich hiermee schuldig maakt aan contributory copyright infringement (een soort medeplichtigheid of medeaansprakelijkheid).

 

De volgende stap in de war against file-sharing is dus dat ISPs worden aangesproken voor auteursrechtinbreuken van hun abonnees. Door het weigeren NAW-gegevens zo spoedig mogelijk te verstrekken, zonder het doen van een deugdelijke check of de vordering wel terecht is, vindt de US Copyright Group dat een ISP bijdraagt aan het plegen van auteursrechtinbreuken.

BRON: Zeropaid.com


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.