NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Het Vaticaan verwijdert de tweets van de paus

Het Vaticaan verwijdert de tweets van de paus

Het aftreden van paus Benedictus XVI houdt de gemoederen bezig. Niet alleen omdat het de eerste paus in 600 jaar is die vrijwillig aftreedt, maar tevens om de prominente plaats van social media in het geheel. Al eerder werd op dit weblog geschreven dat de kardinalen voor de duur van het conclaaf een twitterverbod hebben gekregen.

 

@Pontifex

Het was groot nieuws toen de paus in december 2012 zijn eigen twitteraccount kreeg; binnen een mum van tijd had hij een miljoen volgers. De twitternaam van de paus is: @Pontifex. Deze naam vind ik persoonlijk goed gevonden. Pontifex betekent letterlijk bruggenbouwer in het Latijn.  De paus is Pontifex Maximus, letterlijk, de ‘opper’ bruggenbouwer. Hoewel Pontifex niet een van de officiële titels van de paus is, wordt deze titel al sinds de Romeinse tijd door hem gevoerd.

 

Tweets verwijderd

Onlangs heeft het Vaticaan alle tweets van de paus van twitter verwijderd. Waarom is niet duidelijk. Wel heeft het Vaticaan de gearchiveerde tweets van de paus op haar eigen website gezet. De twitterpagina van de paus heet nu sede vacante, oftewel: de Heilige Stoel is leeg.

 

Het is interessant om te zien hoe een meer dan duizend jaar oude ‘organisatie’ met moderne communicatiemiddelen omgaat, en haar eigen tradities en terminologie incorporeert.

 

Auteur: Joost van Eymeren

 

UPDATE: Het Vaticaan heeft inmiddels een eerbetoon aan Benedictus XVI op haar website geplaatst.

BRON: Techdirt


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.