NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Grote zorgen om faillissement hosting provider miljoenen EPD's

Grote zorgen om faillissement hosting provider miljoenen EPD's

Het afgelopen dinsdag uitgesproken faillissement van ICT bedrijf InfoTechnology zorgt vooresculaap grote onrust in de zorgwereld. De onderneming host data en software van honderden huisartsenpraktijken en zorgcentra, waardoor de kans bestaat dat 2 miljoen elektronische patiëntendossiers (EPD"s) op "zwart" gaan. De praktijken hebben veelal alleen nog een thin client en zijn voor hun data en applicaties volledig afhankelijk van InfoTechnology.

 

Curator Mark Aukema bevestigt het risico van het "op zwart" gaan van de EPD's. “Maar dat gaat niet gebeuren, want alle betrokken partijen, ook de crediteuren, zijn overtuigd van het maatschappelijk belang van continuïteit van de dienstverlening”, sust hij. Voor de korte termijn is er een oplossing, gezocht wordt naar een structurele oplossing, bijvoorbeeld een doorstart.

Een aantal partijen heeft in aanloop naar het faillissement zijn data al veilig gesteld. Vraag is wat er met de rest gebeurt en of de curator inderdaad, als er geen oplossing komt, de EPD's op zwart zou kunnen zetten. Dat hangt uiteraard mede af van de voorzieningen die in de contracten tussen de zorgverleners en InfoTechnology zijn getroffen. Eens te meer blijkt maar weer dat het goed contractueel regelen van waarborgen omtrent de continuïteit van levensbelang is in ICT-contracten. Ik zie daar persoonlijk meer heil in dan de naar aanleiding van deze kwestie door Nictiz opgelaten ballon dat er een keurmerk zou moeten komen voor ASP's in de zorg. Ook partijen die een keurmerk hebben kunnen omvallen, InfoTechnology wat nota bene door Nictiz gekwalificeerd als zorgschakelpunt... Kortom, voor een betere oplossing dan het door Nictiz verzonnen keurmerk zijn de zorgverleners altijd welkom bij SOLV voor een vrijblijvend advies.

Lees hier het hele artikel in Webwereld en hier het hele artikel in Computable.

 

BRON: Webwereld en Computable


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

REACTIE (1)

lotte woensdag 17 augustus 2011 20:55

mijn hosting en domeinen lopen via http://bit.ly/iKXOMY

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.