NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Google sluit deal met Franse overheid

Google sluit deal met Franse overheid

Google heeft een schikking getroffen met de Franse overheid voor het gebruik van nieuwscitaten afkomstig uit de Franse media. In oktober 2012 kwam president Hollande met het plan om Google en andere zoekmachines een belasting te laten betalen wanneer de inhoud van Franse nieuwsmedia werd gebruikt. Google dreigde hierop de nieuwssites van de Franse media uit de zoekresultaten te weren.

Onderdeel van de gesloten overeenkomst is dat Google € 60 miljoen overmaakt aan een fonds opgericht om de Franse media online te helpen. Daarnaast zal Google Franse uitgevers ondersteunen bij het online geld verdienen met gebruik van advertenties.

De Franse deal is vergelijkbaar met de deal die Google in december sloot met een aantal Waalse kranten over de rechtmatigheid van nieuwscitaten en links in Google News. Daarnaast wordt verwacht dat Google binnenkort met de Duitse overheid rond de tafel zal zitten om een zelfde soort overeenkomst te sluiten. Voorts hebben Italiaanse uitgevers ook aangegeven geïnteresseerd te zijn in een vergelijkbare overeenkomst.

 

Klik hier voor het hele bericht


Auteur: Ilona Bon

BRON: futureofcopyright


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.