NL EN

Google's nieuwe privacybeleid


Google voert 1 maart 2012 een nieuw privacybeleid in. Het privacybeleid verandert in die zin dat Google voor alle Google-diensten één uniform privacy gaat voeren in plaats van de verschillende regimes die nu voor de verschillende diensten gelden. Het nieuwe beleid verschilt niet zo gek veel van het oude beleid. De vernieuwing zit hem in de versimpeling van het beleid. Het voordeel voor  Google hiervan is dat zij op deze manier de data die zij binnen de verschillende producten vergaart met elkaar kan combineren.

Google heeft felle kritiek gekregen op het nieuwe privacybeleid. Zo hebben verschillende Amerikaanse politici hebben zich in negatieve zin uitgelaten over het beleid. Belangrijkste punten van kritiek zijn dat Google mogelijk van plan is om ingelogde gebruikers over alle aangeboden diensten te gaan volgen, om zo alle informatie in één profiel te verzamelen. Daarbij zouden de gebruikers niet de optie krijgen om zich uit te schrijven. Er ontbreekt een opt-out mogelijkheid.

Google stelt dat de kritiek onterecht is. In een officiële reactie stelt zij dat de gebruiker dezelfde keuze en controle behoudt. Daarnaast merkt Google op dat gebruikers niet verplicht zijn om de Google-diensten te gebruiken. “You can use as much or little of Google as you want”. Dit mag dan wel zo zijn maar de Democratische Senator Richard Blumenthal heeft in dit verband naar mijn mening terecht opgemerkt dat de grote aanwezigheid en populariteit van de Google-diensten verontrustend is aangezien dit het lastig maakt voor gebruikers om het verzamelen van dit soort gegevens te voorkomen.

 

Sascha Hoogerwerf

BRON: Security.nl (30-1-2012)


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.