NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Google's antwoord op Facebook: Google+

Google's antwoord op Facebook: Google+

Het zal niemand verbazen: Google komt met een alternatief voor Facebook. De dienst heet Google+ en biedt een optie die een veelvoorkomend probleem van sociale netwerken oplost. Je kan je contacten namelijk indelen in categorieën, zoals vrienden, familie en collega’s. Vervolgens kan je instellen met welke categorie je bepaalde berichten of foto’s wil delen. Daarmee voorkom je dus dat je moeder die dronken foto’s van je ziet of dat je baas leest dat je klaagt over je werk.

Na het privacy-fiasco rondom de eerdere poging van Google tot een social netwerk (Buzz) belooft Google deze keer extra alert te zijn op de privacy van Google+ gebruikers.

Google heeft echter een ding over het hoofd gezien. Je kan namelijk posts van anderen opnieuw delen. Op die manier valt de beperking tot een categorie echter weg. Als je vrienden dus die dronken foto van je opnieuw posten, dan kunnen anderen die foto dus ook zien. Google geeft aan actief te luisteren naar de feedback op de dienst en in de opstartperiode nog verschillende aanpassingen te doen.

Iedereen die Google+ wil gaan gebruiken heeft voorlopig pech. Google+ is alleen beschikbaar op uitnodiging van een bestaande gebruiker. Door overweldigende interesse heeft Google echter besloten om de mogelijkheid om mensen uit te nodigen te bevriezen.

Lees het hele bericht hier

Meer over Google+ hier

BRON: LA Times, Future of Copyright


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.