NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Gisteren in DWDD over Facebook en privacy

Gisteren in DWDD over Facebook en privacy

Gisteren was ik als gast in de uitzending van De Wereld Draait Door (DWDD). Aanleiding was het bericht in De Telegraaf dat europarlementariër Lambert van Nistelrooij wil dat de instellingen van Facebook en andere social networks standaard op privé staan. De CDA'er doet een dringend beroep op de Europese Commissie om snel met maatregelen te komen. Volgens hem ondernemen de netwerksites op dit moment veel te weinig actie om dit probleem te tackelen.

"Voor onder de 18 jaar moet de standaardinstelling altijd op privé staan en dan is het vervolgens aan een jongere om zelf aan te geven of zijn gegevens ook openbaar mogen worden voor onbekenden", aldus europarlementariër Lambert van Nistelrooij, die brede steun van het EU-parlement verwacht voor de plannen.

Ik heb aangegeven dat de gedachte om jongeren te beschermen niet zo gek is. Privacy wetgeving heeft per definitie een bevoogdend karakter. Op grond van de Wet bescherming persoonsgegevens is er toestemming nodig van de ouders in het geval gegevens van kinderen jonger dan 16 jaar worden verwerkt. In het Facebook-tijdperk werken deze regels natuurlijk niet meer. Het standaard op privé instellen van de gegevens van jongeren is in dat licht een andere manier om jongeren te beschermen. 

Eerder dit jaar heeft de Artikel 29 Werkgroep al aangegeven dat de instellingen van Facebook  niet deugen. 

Bekijk hier de uitzending. 

BRON: DWDD


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

REACTIE (1)

rene kramers donderdag 16 september 2010 13:52

Gezien Chris!! Goeie, gelijk n fotootje gemaakt van de tv en naar Bertie gestuurd ;-) zorg jij voor de vertaling?
hoop je snel weer ns te zien of te spreken

gr. René

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.