NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Geen substitutie door introductie vergunningen voor online kansspelen

Geen substitutie door introductie vergunningen voor online kansspelen

De uitgifte van vergunningen voor online kansspelen zal niet nadelig zijn voor de afdracht aan goede doelen en sport, omdat deze toetreding geen substitutie zal opleveren. Dit blijkt uIt factsheets van Meines & Partners.

De vrees geuit tijdens onder meer de consultatie van het concept Wetsvoorstel kansspelen op afstand voor nadelige gevolgen voor goede doelen en de sportwereld is niet nodig:

"Uit een analyse van alle beschikbare nationale en internationale rapporten en jaarverslagen van de verschillende aanbieders blijkt het tegendeel. De afdrachten van loterijen aan de goede doelen en sport zijn in de afgelopen jaren zowel in Nederland als in andere Europese lidstaten toegenomen, ondanks een sterke groei en openstelling van de online kansspelmarkt in de verschillende jurisdicties. De afdrachten aan goede doelen en sport lijken er bij een openstelling van de online kansspelmarkt zelfs op vooruit te gaan."

Planning wetsvoorstel

Het wetsvoorstel gaat volgens de huidige planning begin 2014 voor advies naar de Raad van State en zal naar verwacht voor de zomer bij de Tweede Kamer worden ingediend. De regering heeft in 2015 al inkomsten uit de uitgifte van vergunningen ingeboekt. Daarnaast moet er werk worden gemaakt van de uitgifte van de vergunningen van de bestaande vergunninghouders. Deze verlopen namelijk eind 2014. 2014 wordt voor de kansspelmarkt een belangrijk jaar!PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.