NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Geen octrooi op 1-click betaalsysteem

Geen octrooi op 1-click betaalsysteem

In september 1999 verleende het United States Patent and Trademark Office een octrooi op het 1-click betaalsysteem van Amazon. Het betreft hier een techniek die het consumenten mogelijk maakt om met slechts één enkele klik een online aankoop te doen. Het adres en de credit card informatie zijn al eerder door de consument ingevoerd.

Amazon wilde ook een Europees octrooi verkrijgen op deze techniek en heeft daartoe een octrooiaanvraag ingediend bij het Europees Octrooibureau Het EOB heeft nu echter bepaald dat de methodiek geen unieke vinding is, maar een opstelsom van andermans uitvindingen. Het inventieve karakter van de methode ontbreekt omdat deze is gebaseerd op ‘prior art’.  Het verminderen van het aantal stappen dat vereist is om een betalingsprocedure te doorlopen, is op zichzelf onvoldoende om het predicaat ‘innovatie’ te dragen.

Amazon stelt in haar aanvraag nog dat het gebruik van cookies die consumenten herkennen en de reeds bekende persoonsgegevens aan nieuwe bestellingen koppelen inventief is. Volgens het EOB was echter allang bekend welke functies cookies allemaal kunnen vervullen.

Lees hier het volledige bericht.

BRON: twinklemagazine.nl


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.