NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Gartner voorspelt grote cyberaanval binnen 5 jaar

Gartner voorspelt grote cyberaanval binnen 5 jaar

In haar recent gepresenteerde rapport met voorspellingen op technologie gebied, Top Technology Predictions for 2011 and Beyond, stelt ICT onderzoeksbureau Gartner dat er binnen 5 jaar een grote cyberaanval zal plaatsvinden die de kritieke infrastructuur van een van de 20 grootste economieën ter wereld substantieel zal saboteren. Garner geeft niet aan welk land de meest waarschijnlijke kandidaat voor zo'n aanval zal zijn, maar gaat ervan uit dat niet alle landen hun kritieke infrastructuur voldoende beveiligd hebben om een dergelijke aanval af te weren. Zo’n cyberaanval zal zich richten op bijvoorbeeld de beurs, op nuclaire, chemische of elektrische installaties of het mobiele communicatiesysteem. De gevolgen zullen vergelijkbaar zijn met de impact van de aanslagen op de Twin Towers, aldus Gartner.

Gartner waagt zich ook aan minder spectaculaire voorspellingen. Voor ICT-afdelingen voorziet het onder andere dat 80% van de bedrijven in 2013 het gebruik van tablets zal ondersteunen en 90% van de organisaties in 2014 toegang tot de bedrijfsapplicaties geven vanaf notebooks en smartphones. Ook voorspelt Gartner dat in 2015 het salaris van de meeste CIO's afhankelijk zijn van de extra omzet die dankzij ICT wordt gegenereerd en dat de productiviteit van IT-dienstverleners scherp zal stijgen door verdergaande automatisering.

Cloud computing wordt, zoals Gartner al eerder rapporteerde, steeds belangrijker, ook met betrekking tot niet-IT-diensten. In 2015 zal 20% van de 500 grootste niet-IT-bedrijven ter wereld in feite een cloudserviceprovider zijn, aldus Gartner.

Lees hier het hele artikel in AutomatiseringGids.

BRON: AutomatiseringGids


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.