NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Gartner: IT-leiding moet minder passief zijn

Gartner: IT-leiding moet minder passief zijn

Op het jaarlijkse symposium van ICT-marktanalist Gartner heeft Peter Sondergaard, hoofd van Gartners onderzoeksafdeling, de IT-verantwoordelijken opgeroepen een actieve rol in te nemen.  "De dagen dat IT de passieve observant van de wereld was, zijn over."  Wereldwijd worden politiek en economie gevormd door IT, aldus Sondergaard.  "Informatie is de olie van de 21e eeuw en IT is de verbrandingsmotor".

Gartner schetst een beeld waarin de IT-uitgaven wereldwijd uiteindelijk zullen afnemen, hoewel er ondanks de wereldwijde economische problemen door ondernemingen geinvesteerd blijft worden in IT. Met name de ontwikkeling van cloudcomputing, de explosie aan gegevens, sociale media en mobiliteit, zijn belangrijke aandachtsgebieden in deze nieuwe tijd. "Elk van deze krachten zijn op zichzelf ontwrichtend en innovatief, maar samengenomen brengen zij een revolutie teweeg."  Mobiliteit is een trend die zich al voltrokken heeft, maar veel IT-afdelingen nog overvalt. Verwacht wordt dat in 2016 900 miljoen tablets worden verkocht, 1 voor iedere 8 personen op onze aardbol. Dit vereist van de IT-industrie een nieuwe manier van applicatie-ontwikkeling, aldus Gartner.

Gezien de ontwikkelingen kan het, zo luidt de conclusie, niet meer zo zijn dat de IT-verantwoordelijken een afwachtende houding aannemen. "Om in zo'n omgeving te kunnen excelleren moet een IT-verantwoordelijke leiding geven vanaf het puntje van zijn stoel en IT vormgeven".

Lees hier het hele bericht op AutomatiseringGids. 

BRON: AutomatiseringGids


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.