NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Gartner: CIO's moeten mobiele strategie ontwikkelen

Gartner: CIO's moeten mobiele strategie ontwikkelen

Onderzoeksbureau Gartner waarschuwt de decision makers op ICT gebied dat zij zich door het bepalen van een strategie moeten voorbereiden op de komst van nog meer mobiele apparaten. Volgens Gartner zijn de iPhone en iPad slechts het begin en

ontstaan er al in 2012 door de opmars van de mobiele apparaten een aantal problemen rondom mobility op de werkvloer.
 
Zo moeten CIO's een strategie ontwikkelen om medewerkers bewust te maken van de consumerization, van de diverse applicaties die er beschikbaar zijn en van hoe medewerkers de nieuwe mobiele telefoons en tablets kunnen gebruiken bij samenwerken met anderen. Ook  moeten tactische problemen, zoals de ontwikkeling van bepaalde technologie, goed in de gaten worden gehouden.

 

De focus van de ict-afdeling moet liggen op de beveiliging van de ict-omgeving, omdat er met het meer en meer combineren van werk en privĂ© allerlei consumententoestellen gebruik gaan maken van bedrijfsnetwerken om onder andere apps te downloaden. Werknemers, zo voorziet Gartner, worden steeds meer consumenten van de ict-afdeling. Hierdoor moet de ict-afdeling ook reageren op de medewerkers alsware het consumenten, waardoor de meeste mobiele apparaten gebruikt moeten kunnen worden in de bedrijfsict-omgeving.

Kortom: voor de CIO's is er werk aan de winkel ten aanzien van het ontwikkelen van een strategie, maar uiteraard ook van interne beleidsregels over het in elkaar overlopen van werk en privé, ook in technologische zin.
 
Lees hier het hele bericht in Computable.

BRON: Computable


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.