NL EN

Gaming in de mobiele cloud

Vorige week vond in Barcelona het Mobile World Congress plaats waar de mobiele cloud het buzzword was, zo valt op Webwereld te lezen. Hogere datasnelheden maken het mogelijk om meer hoogwaardige diensten aan te bieden en deze volledig in de cloud te hosten. Lokale opslag of installatie op mobieltjes is geen vereiste meer. Dit maakt de weg vrij voor bijvoorbeeld de eerste tablet PC met cloud gebaseerde games van Onlive zoals gepresenteerd door HTC in Barcelona.

Webwereld constateert verder dat het voornamelijk de traditionele netwerkleveranciers zijn die de mobiele cloud hebben ontdekt. Zo zijn Ericsson, Cisco, Nokia en ZTE Corporation nadrukkelijk deze markt aan het verkennen.

De markt voor de mobiele cloud is zich dus volop aan het ontwikkelen. De aangeboden cloud diensten worden steeds meer geavanceerd. Dit brengt ook interessante juridische vraagstukken met zich mee. In dat kader wijs ik graag op het mede door SOLV georganiseerde ‘Innovatie seminar’ op 17 maart 2010 en het IIR ICT en Recht 'Cloud congres’ op 21 april 2010 waar mijn kantoorgenoot Wanda van Kerkvoorden over cloudcomputing zal spreken.

Lees hier het volledige bericht.

BRON: webwereld.nl


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.