NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • FSF roept op tot gebruik Open Documenten en Open Standaarden

FSF roept op tot gebruik Open Documenten en Open Standaarden

De Free Software Foundation heeft vandaag uitgeroepen tot Document Freedom Day:

"Zult u over 20 jaar uw documenten nog kunnen lezen? Elke dag bewerken computergebruikers zoals u, teksten en rekenbladen. Ze maken foto's, geluid- en beeldopnamen. Stelt u zich eens voor dat u uw persoonlijke brieven niet meer kan lezen of het foto-album met de foto's van uw huwelijksreis niet meer kan openen. En beeld u in dat u die bestanden niet kan meer uitwisselen met uw vrienden, omdat de software die elk van u gebruikt, niet met elkaar kan communiceren? Om uw documenten toekomstbestendig te maken, vieren wij op 31 maart Document Freedom Day."

Op Document Freedom Day wil de Free Software Foundation de bekendheid van Open Document-formaten en Open Standaarden vergroten. Daarmee willen zij bewustheid creëren dat Open Standaarden van belang zijn voor de informatievrijheid én innovatie.

Iedereen kan documenten in open-document-formaten bewaren, welke zijn gebaseerd op Open Standaarden, en er zo zeker van zijn dat men die documenten kan lezen, onafhankelijk van de software die gebruikt wordt.

Lees hier het bericht.

BRON: fsfeurope.org


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.