NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Freedom Online Conference in Den Haag met Hillary Clinton

Freedom Online Conference in Den Haag met Hillary Clinton

Terwijl vandaag het tweede deel van het auteursrechtendebat in de Tweede Kamer plaatsvindt, wordt op 8 en 9 december de internationale Freedom Online Conference in Den Haag gehouden. Ik mag daar morgen bij zijn. Het programma belooft een zeer interessante avond met fantastische sprekers. Naast onze Minister van Buitenlandse Zaken Uri Rosenthal, zal ook Google topman Eric Schmidt aan het woord komen, en paar dagen geleden heeft zelfs de Amerikaanse collega van Rosenthal haar aanwezigheid bevestigd. Hillary Clinton zal morgen een keynote speech geven over het belang van een vrij internet.

De organisatoren van de conferentie pakken het vlot aan: er is zelfs een eigen Facebook pagina waarop onder meer bekende en minder bekende bloggers in de schijnwerpers worden gezet. Deze bloggers hebben dankzij het internet en de social media verslag kunnen doen van revoluties in verschillende hoeken van de wereld waar journalisten niet worden toegelaten. Terwijl zij hun leven wagen leveren zij daarmee een niet te onderschatten bijdrage aan de hervorming van dictatoriale regimes.

Het belang van een vrij en open internet is met de Arabische Lente wel aangetoond. Dat het niettemin ook van groot belang is om hierop te blijven hameren, bijvoorbeeld door de organisatie van een internationale conferentie waar wereldleiders aan het woord komen, blijkt onder meer uit de geheime onderhandelingen over ACTA en ons eigen auteursrechtendebat.

Overigens is niet iedereen onverdeeld enhousiast over de Freedom Online Conference. D66 vindt dat Rosenthal en Clinton mooi weer spelen. En eerlijk gezegd heeft de partij daar wel een punt. De Nederlandse regering legt parlementariërs een spreekverbod op met betrekking tot de onderhandelingen over ACTA (zie mijn eerdere blog): documenten mogen wel worden ingezien door sommigen, maar er mag niet in de Tweede Kamer over worden gedebatteerd. En de VS werken aan de nu al beruchte SOPA: de Stop Online Piracy Act die vergaande handhaving van auteursrechten online mogelijk maakt (tot het wereldwijd blokkeren van websites aan toe). Deze SOPA is overigens reden geweest voor Kaspersky om uit de BSA (Business Software Alliance, een soort BREIN voor software bedrijven) te stappen. Kaspersky, die als softwareproducent last heeft van online piracy, vindt de SOPA te streng is, en dat dit soort vergaande handhavingsmogelijkheden innovatie remt. Omdat BSA de SOPA steunt, heeft Kaspersky het lidmaatschap opgezegd.

Het wordt ongetwijfeld een boeiende conferentie.PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

REACTIE (1)

Anastasia Da paxiao maandag 12 augustus 2013 17:39

Hallo heer / mevrouw, er is business Ik wil dat we together.If u geïnteresseerd bent antwoord terug naar mij doen? Thanks jouwe Anastasia.

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.