NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Franse ISP's moeten goksite blokkeren

Franse ISP's moeten goksite blokkeren

Een Franse rechter heeft bepaald dat ISP's in Frankrijk de toegang tot een vanuit Gibraltar opererende goksite moeten blokkeren. De website, stanjames.com, heeft geen vergunning in Frankrijk. Naast het nemen van maatregelen om de goksite te blokkeren, moeten de ISP’s ook controleren of de genomen maatregelen niet worden omzeild.

 

Deze uitspraak lijkt nog verder te gaan dan de Nederlandse Ladbrokes uitspraak waarin Ladbrokes werd veroordeeld tot het ontoegankelijk maken van haar website voor Nederlandse bezoekers. Het is in dit Franse geval namelijk niet de uitbater van de goksite maar de ISP’s die voor blokkering zorg moeten dragen.

 

De Franse Telecom federatie vindt, naar mijn mening terecht, dat de focus had moeten liggen op de partij die de goksite aanbiedt en niet op de ISP’s. Het screening van internetverkeer zou niet de taak van ISP’s moeten zijn.

 

Deze zaak toont wederom aan dat online gokken in Europa nog steeds controversieel is. Dit komt doordat online gokken niet op Europees niveau geregeld is waardoor EU-Lidstaten een grote mate van vrijheid hebben om hun eigen beleid te voeren. Dit beleid wordt wel beperkt door de algemene regels van het gemeenschapsrecht, zoals de vrijheid van dienstverlening. Maar in diverse uitspraken van het Europees Hof van Justitie is duidelijk geworden dat hierop beperkingen zijn toegestaan uit hoofde van de openbare orde, de openbare veiligheid en de volksgezondheid. (Zie ook hier de blog van Milica). Totdat er op Europees niveau iets wordt geregeld voor kansspelen, zal de controverse waarschijnlijk niet verdwijnen.

 

Lees hier het volledige bericht.

 

BRON: out-law.com


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.