NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Financial Times stapt uit App Store

Financial Times stapt uit App Store

Sinds februari dit jaar verplicht Apple uitgevers om hun abonnementen ook via de App Store van Apple aan te bieden in plaats van alleen via hun eigen website. Dat is een nogal vergaande eis, niet in de laatste plaats omdat Apple 30% van de omzet van de via de App Store afgesloten abonnementen. Bovendien verkrijgt Apple de klantgegevens van de abonnees.

Financial Times kon zich begrijpelijkerwijs niet verenigingen met deze verplichte winkelnering waardoor 30% van de omzet wordt afgeroomd. Sinds april zijn Apple en Financial Times met elkaar in overleg, maar Financial Times heeft nu dus definitief de stekker eruit getrokken.

De Financial Times is dus niet meer beschikbaar via de App Store. Daar zal Apple niet blij mee zijn. Misschien vormt het wel aanleiding voor Apple om zich nog eens achter de oren te krabben en zich af te vragen of het strikte toelatingsbeleid – al veel vaker bekritiseerd – wel houdbaar is. Een leeglopende App Store is tenslotte niet wat Tim Cook als eerste wapenfeit op zijn naam zal willen hebben.

Lees het hele bericht hier.

BRON: Nu.nl en Reuters


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.