NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Film Copyright Criminals & Creative Commons

Film Copyright Criminals & Creative Commons

 

Er is een nieuwe documentaire verschenen over (de juridische aspecten van) sampling. Onder andere Public Enemy, Mix Master Mike, Clyde Stubblefield, George Clinton en De La Soul komen aan het woord. (De La Soul zag ooit bijna alle winst van hun eerste album - 3 Feet High and Rising - opgaan aan het betalen van door hun gesamplede artiesten. Dit was in de jaren 80 en samplen was nog niet ingeburgerd.)  

 

Delen van de voiceovers uit de film zijn verspreid via de site CCmixter. Dit is een site waarop muzikanten en producers samples uitwisselen onder een Creative Commons licentie. Leden van de CCmixter community mochten zelf een track bouwen rond de verspreide samples van de voiceovers. Deze tracks worden zelf ook weer gratis verspreid onder de Creative Commons licentie ‘Naamsvermelding-Niet-commercieel’.

 

Zie hier de trailer van de film:

Om de video te bekijken dient u social media cookies te accepteren.
Klik hier om alle cookies te accepteren. 

Creative Commons is in 2001 opgericht door professor Lawrence Lessig. Met een Creative Commons licentie behoudt een auteur al zijn rechten, maar geeft hij aan anderen toestemming om het werk te verspreiden, met anderen te delen of bij sommige licenties ook om het werk te bewerken. Met een keuze uit zes (gratis) beschikbare standaardlicenties bepaalt de auteursrechthebbende in welke mate zijn of haar werk verder verspreid mag worden, en onder welke voorwaarden dit mag.

 

Meer over Creative Commons hier in het Nederlands en hier in het Engels.

 

 

BRON: Creative Commons, Copyright Criminals


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.